papagaj_arasid_2

KUPON – BREZPLAČNA HRANA ZA ŽIVALI

Med poletnimi počitnicami, obiščite našo živalsko družbico! Koati ali nosati medvedki so mišičaste živali, nekakšna mešanica, rakuna, medveda in pande. Imajo dolgi obročkasti rep in ravni gibčni gobček, s katerim brskajo po špranjah in luknjah v zemlji za hrano. Za prav posebno dogodivščino smo pri nakupu vstopnic pripravili BREZPLAČNO HRANO ZA ŽIVALI. Obiščite nas, naše živali vam bodo hvaležne! #KonecŠole

Kako do kupona? Vpišite svoje podatke v obrazec in na mail boste dobili kuponček. Tega lahko natisnete ali ga na mobilnem telefonu pokažete ob vstopu v MiniZOO Land. Z oddajo potrebnih podatkov se strinjate z našimi splošnimi pogoji na strani, ter pogoji zasebnosti GDPR.

KUPONČKI SO VELJAVNI LE DO 13. 07. 2018!

*V primeru, da so živali že dovolj site, hrane ni več možno prejeti. Hvala za razumevanje, skrbimo za primerno in uravnoteženo prehranjevanje.


HIMALAJSKE KOZE

Himalajske koze so ena najmanjših pasem koz na svetu, povprečno zrastejo nekje do 40cm. Rade imajo družbo svoje vrste, hitro pa se navadijo tudi na ljudi. Prav tako se rade družijo tudi z ostalimi domačimi živalmi, zato ni čudno, da ima naša alpaca toliko norčavih prijateljic. So zelo pametne živali, zato jih hitro lahko naučimo tudi različnih spretnosti in trikov.

NOSATI MEDVEDKI

Koati ali nosati medvedki so mišičaste živali, nekakšna mešanica, rakuna, medveda in pande. Imajo dolgi obročkasti rep in ravni gibčni gobček, s katerim brskajo po špranjah in luknjah v zemlji za hrano. Prihajajo od zelo daleč, nekaj primerkov pa se nahaja tudi v našem živalskem vrtu. Kot pritiče vsem medvedom, so tudi naši kosmatinci izredno sladkosnedi.

ARA PAPAGAJI

Papagaji so izredno sposobni kopirati zvoke iz okolice. Zato se lahko tudi naučijo in posnemajo nekatere človeške besede. Poleg tega znajo te besede uporabljati tudi ob smiselnem času. Leta 1995 se je papagaj po imenu Puck vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, kot papagaj z največjim besednim zakladomZna izgovoriti kar 1,782 besed.

KUNCI – ZAJČKI

Na svetu je 54 različnih vrst zajcev, Slovenijo pa naseljujeta dve vrsti. Zajce so še do nedavnega prištevali med glodavce. Vendar z njimi nimajo skupnih prednikov in spadajo v samostojen red zajcev. Zajec spi velikokrat na dan, vendar le po nekaj sekund do največ nekaj minut. Tako spi zato, da je čim manj časa izpostavljen nevarnostim, ki nanj prežijo v naravi.

ŽIVALI

V MiniZOO Land Slovenske Konjice imamo več kot 25 različnih vrst živali. Tako lahko vidite, božate in hranite himalajske koze, zajčke, ponije,  kengoruja, nosatega medvedka in celo krokodila! Med vikendi pa lahko otroci tudi jahajo ponija.

TEMATSKI PARKI

Pri nas pa se ne vrti vse samo okoli živali. Za vas smo pripravili tudi čudovite tematske parke, kjer lahko obiščete kmečko dvorišče, avstralsko pokrajino, divji zahod in mnoge druge. Za najmlajše pa imamo pripravljena tudi različna igrala.

Naslov

Ob potoku 4, Slovenske Konjice

TELEFON

064 182 478 (Urša)

KONTAKTIRAJTE NAS

Imate vprašanje, pobudo, pripombo? Želite rezervirati termin za praznovanje rojstnega dne ali skupinski izlet (za skupine, šole, vrtce …)? Pišite nam, ali pa nas pokličite. Za vas smo odprti vsak dan od 9.00 do 19.00 ure, tudi med prazniki. Vprašajte nas, ne grizemo!

CENIK VSTOPNIC

6€ odrasli
4€ otroci
2€ osebe s posebnimi potrebami
 • Jahanje ponija: 3 €
 • Viseča železnica: 1 €
 • Doplačila znotraj parka možna MED VIKENDOM lepem vremenu.
 • Otroci do 3. leta starosti brezplačno.
 • Otroška vstopnica od 3. - 15. leta starosti.
 • Odrasla vstopnica od 15. leta starosti dalje.

CELOLETNE VSTOPNICE

36€ odrasli
26€ otroci
 • Skupine sprejemamo po predhodni najavi.
 • Organiziramo tudi vodene oglede.
 • Rojstnodnevne zabave prirejamo po predhodni najavi.

ENOSTAVNO DO NAS

Ob prihodu iz avtoceste, zapeljete na izvoz Slovenske Konjice. Pri krožišču OMW Tepanje zavijete drugi izvoz levo, ter peljete cca. dva kilometra naravnost do Slovenskih Konjic. Po prvem križišču poleg Hoferja, pred policijsko postajo zavijete desno (pri oglasnih tablah na desni). Na uradni občinski tabli je zelena puščica MINI ZOO desno. Držite se desnega pasu mimo Avtopralnice Mernik, cilj čez 200 metrov.

 • V Garmin sistem vtipkajte: Ob potoku 4, Slovenske Konjice. Obvezno navedite kraj, sicer boste pristali v Ločah.
 • Parkirate lahko na velikem PP travniku, nasproti vhoda v ZOO.
 • Za vas smo odprti vsak dan, od 9:00 do 19:00 ure. Tudi med prazniki.